Societat 04/08/2020

Els centres educatius ja disposen de pla de contingència per fer front al covid-19 el curs que ve

La Conselleria d'Educació fa un seguiment de la situació epidemiològica de les Illes per si és necessari adoptar mesures addicionals

Ara Balears
1 min
El retorn a les aules preveu tres escenaris i deu novetats

PalmaTots els centres educatius de les Illes Balears disposen del seu pla de contingència propi i específic adaptat per fer front al covid-19 el proper curs 2020-2021. La Conselleria d'Educació fa un seguiment juntament amb la Conselleria de Salut per si és necessari adoptar mesures addicionals i poder garantir un retorn segur a les aules.

La previsió de les actuacions que s'han de dur a terme per poder fer front a les possibles eventualitats preveuen un pla d'acollida; la redistribució dels espais en cadascun dels tres escenaris –presencialitat, semipresencialitat i confinament–; un pla digital de contingència amb la finalitat d'anticipar les possibles dificultats comunicatives i educatives en el cas de tornar-se a produir una situació de confinament, i la presentació del sistemes d'informació a la comunitat educativa de les mesures de prevenció i protecció i higiene enfront del covid-19. Els plans elaborats pels equips directius s’han tractat als claustres i als consells escolars dels centres.

Cal destacar que el passat mes de juliol de manera conjunta la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut i Consum varen aprovar les mesures excepcionals de prevenció i contenció, de coordinació i d’organització i funcionament per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel covid-19 per als centres educatius no universitaris de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

stats