Societat 20/06/2024

Centres educatius condemnen l'actuació de Le Senne i homenatgen les Roges del Molinar

Instituts de Mallorca s'han fotografiat amb fotos de les joves, com les que va esquinçar el president del Parlament

2 min
Els docents de l'IES Capepera, amb fotos de les Roges del Molinar.

PalmaL'esquinçada de les fotos de les Roges del Molinar per part del president de Parlament, Gabriel Le Senne, ha generat la resposta de la comunitat educativa. Un dia després de la situació de tensió viscuda durant el ple que va iniciar la tramitació de la derogació de la Llei de Memòria, alguns claustres s'han fotografiat amb fotos de les joves víctimes assassinades pels falangistes.

El claustre de l'IES Puig de Sa Font, amb fotos d'Aurora Picornell.

És el cas de l'IES Puig de Sa Font, on part dels docents s'han unit per mostrar la seva repulsa a l'actuació de Le Senne. "Davant de la lamentable actuació del president del Parlament de les Illes Balears, arrencant la imatge d'Aurora Picornell de l'ordinador d'una diputada, ens hem trobat uns quants companys a les escales de l'entrada de l'institut a l'hora del pati amb dues fotos de la líder sindicalista assassinada durant el franquisme". "La veu, les idees i l'acció, sempre amb la bondat, la democràcia i el respecte", han dit.

Docents de l'IES s'Arenal s'uneixen a l'onada de reconeixement a les Roges del Molinar.

Els docents de l'IES s'Arenal també s'han unit a la iniciativa. "Davant l'actitud antidemocràtica de la màxima autoritat política de les Illes Balears, una representació del professorat de l'IES s'Arenal volem mostrar públicament el nostre rebuig", han exposat. Dia a dia, han afegit, treballen al centre els Drets Humans "amb esperit democràtic". Per això, han demanat que la classe política doni exemple: "En una societat educada en aquests valors aquesta actitud no té cabuda".

En record d'Aurora Picornell

També han fet consta el seu rebuig els docents de l'IES Capdepera. "Dimecres de verd per la nostra llengua, per la nostra cultura i per totes aquelles persones que han lluitat i encara lluiten per la democràcia". "Avui, especialment, per les Roges del Molinar, per la memòria democràtica i la consciència de ser poble", han exposat els professors. Han acompanyat la imatge d'una frase pronunciada per Aurora Picornell: "I les idees, amb quines bales matareu les idees?".

stats