Societat 13/02/2023

"El català ha de ser una llengua oficial de la Unió Europea"

Nou entitats reclamaran al govern espanyol que l'hi faci

ARA Balears
1 min
La seu del Parlament Europeu a Estrasburg. PARLAMENT EUROPEU

PalmaNou entitats, encapçalades per la Plataforma per la Llengua, exigiran al govern espanyol que declari el català llengua oficial de la Unió Europea. Segons ha explicat aquest diumenge Europa Press, reclamen que l'executiu de l'Estat ho faci durant el mes de juliol, quan assumirà la presidència rotacional de la UE.

La petició s'ha presentat a través del manifest Oficialitat ara: 'fem el català oficial a la Unió Europea i està impulsada per Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, Obra Cultural Balear de Formentera, Acció Cultural del País Valencià, la Intersindical-CSC, la Cambra Comerç de Barcelona, l'Institut d'Estudis Eivissencs i la Fundació d'Empresaris de Catalunya-Femcat.

A mes, han detallat que aquest dilluns es presentarà la iniciativa a la UIB i hi participaran el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder; l'exeurodiputat i representant de l'Institut d'Estudis Eivissencs, Bernat Joan; el secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló; la presidenta de l'Obra Cultural de Formentera, Maria Teresa Ferrer, i Jaume Aragall, membre del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Barcelona.

stats