Societat 03/03/2022

El cas de la paternitat de Julio Iglesias arriba a Estrasburg

El suposat fill del cantant, Javier Santos, porta tres dècades de lluita a Espanya, que li ha tornat a tancar la porta a través del Tribunal Constitucional

2 min
Julio Iglesias brinda  el titular de l’estiu

BarcelonaEl Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs presentat per la representació lletrada de Javier Santos, suposat fill de Julio Iglesias, perquè es reconegués la paternitat del cantant, considerant que es tracta d'una "cosa ja jutjada". L'advocat Fernando Osuna, que representa Javier Santos, ha indicat a l'agència Efe que, després d'aquesta negativa de l'alt tribunal espanyol, presentaran ara la demanda de paternitat davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, per aconseguir que la "veritat genètica prevalgui sobre la cosa jutjada". Osuna ha indicat que el Tribunal d'Estrasburg va resoldre el novembre del 2020 a favor d'una demandant sèrbia en un cas semblant al de Santos, de 45 anys.

El 2020 la secció desena de l'Audiència Provincial de València va revocar la sentència per la qual el jutjat de primera instància 13 de València havia estimat un any abans la demanda de paternitat presentada per Santos, de 44 anys, contra el cantant Julio Iglesias, de 78 anys, a l'apreciar-ho com a "cosa jutjada", sense entrar a analitzar el fons de l'assumpte, atès que el suposat fill ja havia promogut altres accions judicials anteriorment.

Posteriorment, tant el Suprem, el 2021, com ara el Constitucional han desestimat els recursos de la defensa de Santos per considerar que es tracta d'una "cosa jutjada". Per a Osuna, però, "la cosa jutjada en aquests casos decau, no preval", i ha manifestat que "cal esbrinar la veritat científica, la veritat material, saber si una persona és fill d'un altre". Santos va recollir a Miami a través de dos detectius privats 15 objectes amb material genètic de Julio José Iglesias Preysler, el fill gran de l'artista. Amb el material genètic d'aquelles ampolles buides, tovallons i xiclets, Santos va fer testos genètics que van reflectir una coincidència del 99,9%.

Javier Sánchez Santos després de presentar la demanda de paternitat contra Julio Iglesias a València

Ara el suposat fill de Julio Iglesias i el seu advocat recorreran al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg, on sol prevaldre la veritat científica sobre les qüestions processals. Santos sosté que s'han vulnerat els seus drets fonamentals i que ha patit indefensió als tribunals espanyols. Per aquest motiu, ha sortit d'Espanya, on hi ha jurisprudència que l'empara.

stats