Abusos dins l'Església
Societat 11/07/2023

Una carta de perdó i no fer missa: el Bisbat de Mallorca sanciona un capellà per abusos

Una vegada acabat el procediment canònic administratiu penal, l'organisme ha emès el decret sancionador contra Julià Cifre, en el qual assenyalen l'extraordinària gravetat del seu comportament

1 min
Un home resant al costat d’una vidriera en una església.

PalmaProhibició de fer missa a qualsevol lloc que no sigui ca seva durant tres anys i enviar una carta a la víctima demanant perdó pel dolor provocat. Aquest és el decret sancionador que ha imposat el Bisbat de Mallorca al capellà Julià Cifre Vanrell denunciat per abusos sexuals, una vegada conclòs el procediment canònic administratiu penal.

A banda d'això, la sanció del Bisbat l'"exhorta a dur d'ara endavant una vida apartada de retir, oració i penitència" i recull que "l'encausat s'abstindrà d'entrar en contacte amb la víctima o els seus familiars". Amb tot, "el decret assenyala l'extraordinària gravetat del comportament que ha reconegut haver mantingut durant anys el sacerdot encausat", segons assegura el Bisbat en un comunicat.

Així mateix, consideren "provat en aquest procediment administratiu penal que les seves conductes impròpies han causat mal físic i psíquic a la víctima". Per això, el Bisbat de Mallorca "manifesta la seva petició de perdó a la víctima i la seva voluntat de continuar donant-li suport i acompanyant-la en el seu procés terapèutic, espiritual i econòmic".

El comunicat conclou amb "una rotunda condemna a qualsevol tipus d'abús i violència contra les persones i la nostra ferma intenció de cercar sempre la veritat". A més, insisteixen en la seva "voluntat de cooperar sempre i plenament amb les autoritats judicials de l'Estat per facilitar la investigació judicial en aquest o qualsevol procés que s'hagi de dur a terme".

stats