Mobilitat
Societat 01/11/2022

El carril bus-VAO per entrar a Palma des de l'aeroport es posa en marxa aquest dimecres

Les sancions per l'incompliment de la nova normativa de mobilitat seran de 200 euros

ARA Balears
1 min
Un tram de l'autopista de Llevant, on el Consell preveu fer un carril VAO de prova.

PalmaEl carril bus VAO (o carril per a vehicles d’alta ocupació) de l'Ma-19 en direcció a Palma començarà a funcionar aquest dimecres, 2 de novembre. Ho ha anunciat el Departament de Mobilitat i Infrastructures del Consell de Mallorca, que ha promogut aquest nou carril. El recorregut total d’aquest carril serà de 4,25 km; la llargada del carril bus VAO serà de 3,9 km i la del tram de només autobusos, els últims 350 metres.

Es tracte del carril esquerre de l'Ma-19 en sentit Palma, des del punt quilomètric 6 + 500 (incorporació de l’aeroport), fins a l’entrada de Palma en el punt quilomètric 2 + 600 de la mateixa carretera. 

El camí comença a l’altura de la incorporació de l’aeroport fins a l’entrada a Palma. Segons ha explicat nombroses vegades el conseller Iván Sevillano, aquest canvi de dinàmica té l’objectiu de "reordenar la circulació" per fomentar una mobilitat més sostenible i en favor del medi ambient en reduir les partícules contaminants: "La implantació del carril bus VAO és una aposta per una nova mobilitat, perquè incentiva l’ús del transport públic i del vehicle compartit".

Quins vehicles hi podran circular?

Podran circular per al carril bus VAO els vehicles autoritzats: busos públics i privats, vehicles amb 2 o més ocupants, taxis, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, vehicles amb senyalització de zero emissions i vehicles de serveis d’emergències i seguretat.

Sancions de 200 euros

Els conductors que incompleixin la normativa del nou carril bus-VAO seran sancionats amb un total de 200 euros -amb descompte seran 100 euros- a partir del 2 de novembre. Des del primer dia el tram estarà vigilat i s'haurà de complir la normativa.

stats