Societat 29/01/2021

El nou carril bici d'1,5 quilòmetres al carrer d'Aragó costarà uns 65.000 euros

Les obres s'iniciaran el 2 de febrer, duraran uns tres mesos i no afectaran el trànsit, segons el regidor de Mobilitat Francesc Dalmau

ARA BALEARS
1 min
S'obre el nou carril bici de Son Gotleu, a Palma.

L'Ajuntament de Palma ha anunciat que el 2 de febrer començaran les obres per fer un carril bici d'1,5 quilòmetres al carrer d'Aragó, que suposarà una perllongació del que ja existeix al carrer de Jacint Vedaguer. L'objectiu final és que el nou carril continuï fins a arribar a Marratxí, segons ha explicat el regidor de Mobilitat de Cort, Francesc Dalmau.

Les obres s'iniciaran el 2 de febrer, duraran uns tres mesos i no afectaran el trànsit, ha apuntat Dalmau, i ha afegit que el pressupost total serà d'uns 65.000 euros. El projecte es desenvoluparà en dues fases. Per una banda, es millorarà el carril existent al carrer de Jacint Verdaguer, el traçat del qual es desplaça a la calçada entre la plaça de Santa Elisabet i el carrer de Sant Vicenç Ferrer per evitar conflictes entre els vianants i els ciclistes. L'actuació no eliminarà cap aparcament.

El nou carril bici començarà al final de Jacint Verdaguer en la confluència amb el carrer de Tomàs Lluís de Victòria i el del Prevere Rafael Barrera. El nou tram habilitat eliminarà uns 125 aparcaments. Dalmau ha assegurat que el projecte s'ha explicat a les entitats veïnals dels barris afectats, com ara el Rafal Vell, el Viver, Las Palmeras, Embat i Son Fortesa, que hi han manifestat suport.

El carril del carrer d'Aragó i el que es va fer a l'estiu entre els carrers d'Andrea Doria i Andreu Torrens impliquen que en dos anys s'han creat 3,5 quilòmetres de carrils bici nous, que sumen un total de 95,5 quilòmetres a Palma.

stats