Societat 19/11/2021

Les cares de la setmana

1 min
Les cares de la setmana

Elisabeth Homberg

La Fundació Rana –constituïda per Elizabeth Homberg el 2006 a Palma– continua en lluita contra l’abús sexual infantil i les seves conseqüències. Rana és l’única entitat de les Illes que ofereix un programa adreçat a persones adultes que han estat víctimes d’abusos de petites. Les psicòlogues de la fundació ja han atès més de 78 pacients majors d’edat enguany, una xifra que es manté a l’alça des de l’inici de les teràpies. El 2018 varen començar amb 69 usuaris; el 2019 varen tenir-ne 81 i el 2020, 77.

Iago Negueruela

Que el portaveu del Govern, Iago Negueruela, hagi defensat que s’hagin gastat 580.000 euros, bona part dels quals procedents de l’Impost de Turisme Sostenible, per patrocinar Los40 Music Awards, fets a Palma, ha reobert el debat sobre l’ús que es fa d’aquests doblers. L’antiga ecotaxa no és tan sols ambiental i es pot fer servir per a altres finalitats perquè així ho va decidir el Pacte, però que s’hagi destinat a una gala d’aquestes característiques fa pensar fins a quin punt es pot parlar de sostenibilitat.

Elena Navarro

La regidora de Turisme, Sanitat i Consum de Palma, Elena Navarro, va anunciar una campanya per elaborar una guia turística dels llocs preferits dels residents de Ciutat. A partir d’una enquesta, els ciutadans han de recomanar els llocs que els agrada freqüentar per fer una “guia col·laborativa”. La proposta no ha agradat gaire als residents, que s’han acarnissat contra el projecte a través de les xarxes socials. Creuen que pot causar més massificació.

stats