Societat 29/08/2020

Un cap de fibló sacseja Banyalbufar i el Port des Canonge

La tempesta ha deixat carrers tallats, arbres caiguts, inundacions i grans desperfectes en alguns municipis

Ara Balears
2 min
Les conseqüències del cap de flibó

PalmaLes fortes tempestes que han arribat a Mallorca aquest dissabte han vingut acompanyades d'un cap de fibló que ha sacsejat la zona de Banyalbufar i el Port des Canonge. Arbres caiguts, carreteres tallades, despreniment de roques d'algunes muntanyes...

El pas del cap de fibló per Mallorca ha deixat imatges i escenes poc habituals durant el mes d'agost a l'Arxipèlag i ha obligat a tancar carrers i deixar, momentàniament, algunes zones incomunicades i també ha provocat talls del subministrament elèctric i un petit incendi.

Davant els desperfectes causats pel cap de fibló, l'Ibanat ha enviat a la zona més afectada tres tècnics, quatre agents de Medi Ambient, un cap de Capatassos, 24 brigadistes, cinc conductors, una retroexcavadora, dos tractors, un UCIF, una pick-up, una autobomba i un camió. A més, han participat en les tasques de recuperació de les zones més afectades el Servei d'Emergències i els Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha rescatat una família que havia quedat atrapada a casa perquè un arbre, que havia caigut, els bloquejava la sortida del seu domicili. A més, 11 treballadors d'un agroturisme del Port des Canonge han estat rescatats per agents del cos armat i traslladats a una zona segura. Segons ha informat la Guàrdia Civil, els treballadors no podien sortir de l'agroturisme, ja que els arbres i les roques que havien caigut a la carretera els impedien moure els vehicles i sortir de la zona on més danys ha causat el cap de fibló.

La Guàrdia Civil rescata els treballadors de l'agroturisme

Tot i que les zones més afectades pel pas del cap de fibló han estat Banyalbufar i el Port des Canonge, altres municipis, com Valldemossa i Esporles, també han sofert les conseqüències de les fortes ratxes de vent, la pluja i els llamps.

stats