Societat 17/09/2020

Detecten 22 nous brots de coronavirus a les Illes en una setmana

En els darrers set dies l'equip del Centre coordinador de covid-19 ha identificat 137 nous casos i 163 persones estan en vigilància per contacte estret

Ara Balears
2 min
Centre de salud Llucmajor, en el moment que es fan tests del covid-19

PalmaEls professionals del Centre coordinador de covid-19 de les Illes Balears han identificat un total de 22 brots de coronavirus a l'Arxipèlag en una setmana amb 137 positius i 163 persones en vigilància per contacte estret amb casos de coronavirus.

El Servei balear d'epidemiologia ha informat que tots els brots notificats aquesta setmana afecten 10 persones o menys, excepte dos: un a una residència geriàtrica a Mallorca, amb 30 positius, i l'altre d'àmbit social a Eivissa, que afecta 12 persones que han estat diagnosticades de coronavirus.

Eivissa és l'illa on més brots nous s'han detectat aquesta setmana (14), mentre que a Mallorca se n'han identificat sis, a Formentera dos i a Menorca cap. Salut ha informat que dels brots detectats durant els darrers set dies 11 són d'àmbit social o familiar, cinc són d'àmbit laboral, tres afecten residències de gent gran, dos són mixtos (laboral-familiar) i un ha sorgit a l'àmbit hospitalari. Cal recordar que el brot registrat en l'àmbit hospitalari es detectà aquest dissabte a l'hospital de Son Llàtzer, on es registraren un total de 25 casos positius (18 sanitaris i set pacients).

La Conselleria de Salut ha detallat, en una nota de premsa, que aquestes xifres suposen una disminució de brots notable a l'Arxipèlag i ha recordat que la setmana passada es detectaren un total de 35 brots a l'Arxipèlag. A més, els professionals del Centre coordinador de covid-19 han detectat 20 positius menys que la setmana passada en el rastreig de casos i brots actius.

Aquests nous 22 brots eleven a 194 el total de casos detectats a les Illes Balears des del mes de maig (quan l'equip de professionals del Centre coordinador de covid-19 inicià el rastreig). Segons ha informat Salut, actualment 119 dels brots detectats continuen actius, mentre que 75 ja s'han donat per tancats. Des de l'inici de les tasques de rastreig s'han detectat 968 casos positius de coronavirus, mentre que 1.301 han estat en vigilància com a contacte estret.

256 positius, un mort i 183 pacients recuperats

Aquest dijous la Conselleria de Salut ha informat que en les darreres 24 hores s'han diagnosticat 256 positius en covid-19 de les 2.861 proves PCR que s'han fet. Aquest dijous s'ha notificat també la mort d'un altre pacient amb coronavirus; així, la xifra total de víctimes mortals per coronavirus a l'Arxipèlag des de l'inici de la pandèmia s'eleva a 276. Per altra banda, la Conselleria de Salut ha informat també que en les darreres 24 hores 183 pacients han superat la malaltia i que la xifra, actual de casos de coronavirus actius a l'Arxipèlag és de 2.192.

ARANWS20200917_0125Salut detecta 256 positius en covid-19 i notifica una mort més a les Balears en un dia

stats