Festival
Societat 12/10/2022

La Biennal de Pensament converteix Palma en una gran àgora de debat ciutadà

Masha de les Pussy Riot, el pensador polonès Adam Przeworski i l’escriptora Sofia Oksanen són alguns dels noms destacats d’una Biennal organitzada conjuntament amb Barcelona i València

ARA Balears
2 min
Cartell del Biennal de Pensament

PalmaDel 10 al 16 d’octubre se celebra la Biennal de Pensament de Palma. Aquest festival es du a terme de manera simultània a les ciutats de Barcelona i València. 

Les tres capitals mediterrànies han teixit una aliança estratègica a favor del pensament i de la cultura amb tres edicions d’un mateix esdeveniment. Palma s’uneix a Barcelona i València en el repte de crear espais conjunts de debat entre experts i ciutadania per configurar les nostres ciutats dins un futur incert.

La programació de la Biennal ofereix un amplíssim ventall d’oportunitats que converteixen la capital de Mallorca en una gran àgora del pensament profund, que sortirà dels seus refugis per debatre amb la ciutadania a peu de carrer els reptes de futur que vivim des de diferents òptiques. La Biennal es presenta amb l’objectiu de crear espais que afavoreixin el diàleg entre especialistes i ciutadania, mitjançant formats com taules rodones, debats, conferències i activitats artístiques.

La Biennal inclou noms tan destacats com el de l'activista russa María Vladimirovna Aliójina, coneguda com a Masha, membre de l'antiputinista grup de punk rock Pussy Riot, el destacat filòsof polonès Adam Przeworski i l’escripota Sofia Oksanen.

La Biennal de Pensament de Palma també inclou una residència de pensament: la FaberLlull Palma. La seva creació respon a la necessitat de pensar la ciutat amb persones vinculades a la transformació urbana perquè hi aportin la seva visió, compartint eines i els seus coneixements amb diferents equips locals. Així, la FaberLlull Palma esdevé un punt de trobada entre ciutadania, entitats locals i mediadors, investigadors socials i urbanistes.

La Biennal de Pensament de Palma és també un projecte de ciutat, on institucions i entitats locals aporten programacions pròpies. Entitats i institucions com la UIB, el Museu Fundación Juan March, la Fundació Miró, la Fundació CICOP i el Casal Solleric programen esdeveniments dins el programa de la Biennal.

Projectar la ciutat en un futur incert és el subtítol de la Biennal de Pensament de Palma, on s’ha preparat una proposta per reflexionar sobre els reptes que es dibuixen a partir del nou Pla General. La Regidoria de Cultura i Benestar Social, que encapçala el tinent de batle Antoni Noguera, considera que el disseny del nou Pla General marcarà quina ha de ser la Palma del futur, i la Biennal de Pensament 2022 treballa, juntament amb entitats, ciutadania i persones que han aprofundit en aquests temes, sobre quins i com han de ser aquests canvis.

Podeu trobar més informació i el programa complet de la Biennal del Pensament en el següent enllaç: https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=10239

 

stats