Societat 25/04/2023

Cort notifica multes de 40.000 euros a les benzineres de Progrés i les Avingudes

L'Ajuntament de Palma ha enviat el primer avís als establiments, els quals estan obligats a tancar

ARA Balears
2 min
La benzinera d'Avingudes, a Palma.

PalmaLa propietat de les benzineres de la plaça del Progrés i de les Avingudes de Palma s'enfronten a una primera sanció de 40.000 euros, tal com ha notificat l'Ajuntament de Palma, segons han informat mitjans locals i ha confirmat el Consistori a l'ARA Balears. A més, Cort preveu continuar multant cada vuit dies, amb aquest import, les benzineres fins que abandonin les instal·lacions i tinguin un pla de desmantellament.

Amb aquesta notificació, el pagament ha de ser immediat i, en cas que no es faci, corren el perill de patir embargaments. Passats aquests vuit dies, el Consistori haurà de comprovar si continua l'activitat i, si és així, les tornaran a sancionar.

Sigui com sigui, aquestes sancions no tenen la finalitat de recaptar, sinó d'aconseguir recuperar l'ús del sòl i del subsol d'uns terrenys que són de l'Ajuntament. La intenció és reformar la plaça del Progrés, on es vol construir un pàrquing, i utilitzar el terreny de l'estació de les Avingudes per al projecte del tramvia. Cal recordar que cap de les dues explotacions té llicència municipal per ocupar el sòl públic des del 2008 i que no paguen taxes municipals des del 1984. Segons ha recollit Europa Press, des de l'Ajuntament han assegurat que la darrera opció és cridar a la Policia, perquè qui realment està a les benzineres són els treballadors "i se'ls posa en una situació difícil".

Així, el divendres es va iniciar l'expedient de la primera multa, i en cas que passats els vuit dies hàbils les benzineres continuen obertes, es repetirà la sanció a l'empresa.

També han recordat que, paral·lelament, s'ha fet una liquidació de taxes, i des de l'àrea d'Hisenda s'han calculat xifres d'explotació de sòl i de subsòl, en els darrers quatre anys, de fins a 300.000 euros, un import que ja se'ls va reclamar fa dies.

stats