Sant Antoni
Societat 17/01/2023

Les beneïdes 'digitals' a Palma: el capellà beneeix fotos de les mascotes als mòbils

La festa recupera l'activitat després de dos anys aturada per la pandèmia

ARA Balears
1 min
Un dels homes que ha acudit amb la seva mascota a les beneïdes

PalmaLes beneïdes de Sant Antoni a Palma avancen cap a l'era digital i després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia enguany han tornat amb una sorpresa inesperada. Alguns dels assistents ja no han acudit a l'acte amb les seves mascotes, sinó que s'han acostat al capellà de Sant Miquel amb el seu telèfon mòbil, on li han mostrat una fotografia de la mascota per beneir-la.

El mal temps ha provocat que el nombre de persones que han acudit a les beneïdes sigui inferior al previst i al dels darrers anys. Tot i això, a més de les fotografies als telèfons mòbils han rebut la benedicció religiosa del capellà molts de cans i moixos i també alguns ocells de falconeria. Tot l'acte ha estat animat al ritme de les xeremies que han amenitzat les beneïdes i mantingut, així, un dels elements tradicionals claus d'aquesta festivitat.

El regidor de Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, Ramon Perpinyà ha celebrat que la festa s'hagi pogut recuperar després de dos anys on la pandèmia i les restriccions sanitàries van obligar a suspendre-la. En la desfilada hi han participat, a més dels particulars amb els seus animals, la policia muntada, els tamboriners de sala, la Banda Municipal de Música, els caparrots, els xeremiers de Son Roca, el centre de Benestar Animal de Son Reus, la unitat canina de la Policia Local, representants de cans guia de l'ONCE, els cans dels bombers de Mallorca, cavallers i mascotes diverses.

stats