Subsidis
Societat 31/10/2022

Els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital augmenten un 34% en dos mesos

La cobertura d'aquest subsidi arriba a 18.311 persones a les Illes, 8.000 de les quals són menors d'edat

Aina Borràs
2 min
Pobresa

PalmaEl nombre de beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a Balears ha crescut un 34% els dos darrers mesos, segons les dades que ha fet públiques aquest dilluns el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. La cobertura d'aquest subsidi arriba a 18.311 persones a les Illes, més de 8.000 de les quals són menors d'edat.

Cal recordar que fa un any només un 5,8% dels ciutadans de les Illes en risc de pobresa rebia l'IMV. Aquest subsidi no té en compte les situacions de pobresa sobrevinguda, ja que per accedir-hi cal acreditar els ingressos de l'any anterior. De tota manera, les Balears també disposen de la Renda Social Garantida, que és per a aquelles persones que no poden rebre l'IMV.

No obstant això, el total de titulars de l'ajuda és de 6.762, una xifra que ha augmentat un 19% des del juliol. Cal destacar que la majoria dels titulars, un 60%, són dones, mentre que en un 66% de les llars on es rep l'IMV hi ha almenys un menor al càrrec del titular de l'ajuda. D'altra banda, a les Balears s'han concedit fins avui 3.498 prestacions amb el Complement d'Ajuda per a la Infància (CAPI), que preveu aportacions mensuals d'entre 50 i 100 euros per llar, segons l'edat del menor destinatari.

Segona comunitat amb més desigualtat

Les Balears són la segona comunitat on hi ha més desigualtat entre rics i pobres . L'any 2020, el 10% dels ciutadans més rics varen ingressar 1,77 vegades més que el 40% més pobre, segons han calculat els tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) a partir de les estadístiques de l'Agència Estatal d'Administració Tributària.

A més, les administracions i entitats socials preveuen que la pujada dels preus agreugi el risc de pobresa, que ja afectava el 22% de la població balear abans d’aquesta situació, segons les darreres dades de l’EAPN (European Anti Poverty Network).

stats