Societat 25/07/2020

Ben Amics obre una llista d'espera davant l'allau de demandes

L'entitat que assessora de manera voluntària les persones LGTBI critica que fa més d'un any que els consells es varen comprometre a crear el Servei d'Atenció Integral

Maria Fuster
1 min
Una bandera LGTBI al terra de la Plaça Major de Palma

PalmaTatiana Casado, la presidenta de Ben Amics, ha confirmat a l'ARA Balears que han vist la necessitat d'obrir una llista d'espera davant l'allau de demandes que han rebut durant el confinament i també una vegada ha acabat. Casado assegura que les darreres setmanes han atès quinze persones que es posaven per primera vegada en contacte amb l'entitat i critica que fa més d'un any que els consells insulars varen assumir les competències en drets LGTBI i varen assegurar que posarien en marxa un Servei d'Atenció Integral (SAI), del qual encara no tenen notícies.

Casado recorda que des de 2013 el servei d'acompanyament, suport i assessorament de Ben Amics es fa de manera voluntària i altruista. "Amb el poc voluntariat que tenim, és molt complicat atendre l'elevat nombre de telefonades en què es demana ajuda", diu. Tot i així, l'entitat es compromet a continuar amb el servei fins que els consells desenvolupin el SAI.

Ben Amics també ha informat d'aquesta situació a través de les seves xarxes, en les quals ha explicat que s'ha posat en marxa una caixa de resistència davant la necessitat urgent d'aportacions per a les persones més vulnerables en aquesta situació de crisi social i sanitària.

stats