Societat 13/02/2024

El batle de Petra condemna la discriminació lingüística que va patir l'entrenador del club: "És vergonyós"

També ha exigit a la FFIB que iniciï una investigació i "prengui mesures urgents"

ARA Balears
1 min
El camp de futbol del Petra, en una imatge d'arxiu

PalmaEl batle de Petra, Salvador Femenias, ha condemnat i lamentat el cas de discriminació lingüística que va patir l'entrenador del club del municipi. Cal recordar que, aquest passat cap de setmana, mentre es disputava un partit entre els equips alevins del Petra i del Cardassar l'àrbitra del partit va decidir expulsar l'entrenador local per negar-se a parlar-li en castellà i, segons va reflectir a l'acte del partit: "Continua dirigint-se a mi en el seu dialecte".

Davant aquest fet, el regionalista ha assegurat que, si "aquest ha estat el motiu real de l'expulsió, és vergonyós, i s'han de prendre mesures urgents". En aquest sentit, Femenias ha defensat que no es poden consentir aquest tipus d'actituds i faltes de respecte "ni aquí ni enlloc" i es demana "quin exemple estam donant als nins de 10-11 anys que jugaven aquell partit?". Amb tot, ha aprofitat el comunicat per mostrar el seu suport a l'entrenador del club petrer i fer una defensa de la llengua catalana. "L'únic que demanam és seny i sentit comú a l'hora d'actuar".

D'altra banda, el batle petrer ha exigit a la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) que obri una investigació urgent per esclarir els fets i que si "la llengua ha estat el detonant del problema i el motiu de l'expulsió es prenguin mesures urgents". "Al nostre poble no volem cap classe de discriminació", ha sentenciat el batle".

Per la seva banda, la FFIB va publicar un comunicat després que es fes públic el cas, en què demanava que s'aplicàs el "respecte lingüístic" als camps de futbol, però en el qual no condemnava l'agressió lingüística.

stats