Societat 16/07/2020

El batle de Calvià diu que "hem d'estigmatitzar l'excés, però no l'oci"

Alfonso Rodríguez dona suport al tancament de Punta Balena perquè "no podem posar en risc la salut i l'economia de tots"

Ara Balears
2 min
Punta Balena és una de les zones més importants del turisme de gatera a Mallorca

PalmaEl batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha manifestat el seu suport al tancament del carrer de Punta Balena de Magaluf decretat pel Govern perquè "no podem posar en risc la salut i l'economia de tots, i tampoc els llocs de feina". "Hem d'estigmatitzar l'excés, però no l'oci", ha dit, i ha afegit que en aquesta zona –un dels epicentres del turisme de gatera de Mallorca– hi ha una alta densitat de locals d'oci que "impedeixen" garantir el distanciament físic per evitar contagis de coronavirus.

Rodríguez ha recordat, segons informa l'agència Efe, que el municipi fa cinc anys que treballa per "erradicar" el turisme d'excessos i que aposta per la qualitat. "Entenem la preocupació i l'empipament dels empresaris afectats, però quan es governa s'ha de pensar en l'interès general", ha explicat.

Sobre la possibilitat que el tancament de Punta Balena pugui desplaçar les conductes incíviques a altres zones, el batle ha comentat que el govern espanyol i la Guàrdia Civil tenen les competències de seguretat ciutadana i que han d'assumir la vigilància col·laborant amb la Policia Local per evitar més imatges de bauxa i botellades a les platges.

Rodríguez ha fet una crida a la responsabilitat empresarial i individual perquè malgrat que la Policia "hi ha de ser no podem tenir un agent a cada terrassa, a cada cantonada, a cada platja i a cada local". El batle considera que si la societat no "és responsables serà difícil mantenir l'activitat econòmica dels treballadors que ara ho estan començant a aconseguir".

També ha recordat que molts dels empresaris afectats es podran beneficiar dels 8,9 milions d'euros d'ajudes que ha destinat l'Ajuntament amb motiu del pacte social a la reactivació econòmica del municipi. A més, ha reiterat que entre el Govern i el Consell de Mallorca es destinen 600.000 euros de subvencions a empresaris.

stats