Incivisme
Societat 01/07/2022

Els bars i discoteques de Santa Catalina denuncien que els veïns els estan "assetjant"

Asseguren que ells són els primers interessats que s'acabi l'incivisme

ARA Balears
2 min
Gent a Santa Catalina.

PalmaEls bars, restaurants i locals d'oci de Santa Catalina han emès aquest divendres un comunicat en què denuncien que estan patint assetjament per part de l'Associació de Veïns Barri Cívic de Santa Catalina. Els propietaris d'aquests locals han manifestat que ells són els principals perjudicats de la campanya que estan duent a terme els veïns a través de les xarxes socials i de la pressió que fan a l'Ajuntament.

Així mateix, han assegurat que són els primers perjudicats de les actituds incíviques dels joves i que estan totalment en contra d'aquests comportaments. "Nosaltres volem un barri on es pugui viure, fer feina i gaudir tots junts dins un equilibri", han explicat en el comunicat. Encara que defensin un barri similar al que reclamen els veïns, s'han queixat que els propietaris, treballadors i la imatge del local estan vivint una situació d'assetjament continu per part de l'associació. "Ens fan fotos tot el dia, ens graven; és una persecució i un assetjament que fa que sentim que estam fent les coses malament, tot i que no n'és el cas", han sentenciat.

En el comunicat han defensat la feina que està fent l'Ajuntament de Palma per lluitar contra l'incivisme i han posat com a exemple el reforç policial a les hores clau de la nit. A més, han explicat que tenen un pacte de convivència signat amb els veïns de Santa Catalina i que estan tractant de complir tots els punts acordats.

A part de l'assetjament, han criticat que han intentat reunir-se amb l'Associació de Veïns Barri Cívic de Santa Catalina en nombroses ocasions i que s'hi han negat i han continuat amb la campanya en contra seva sense haver tingut l'oportunitat de posar punts en comú i lluitar contra l'incivisme. En aquest sentit, apunten que l'actitud de l'associació veïnal "ens demostra que no tenen voluntat de solucionar les coses, sinó de crear més conflictes". "Nosaltres som els primers interessats que es compleixi l'ordenança municipal i posar fi a l'incivisme".

Els veïns asseguren que els respecten

Poc després del comunicat dels bars, restaurants i locals d'oci, els veïns de Santa Catalina han emès un comunicat en què neguen rotundament que "els estiguin assetjant" i asseguren que "el sector de restauració i oci té tot el nostre respecte". L'Associació de Veïns Barri Cívic de Santa Catalina defensa que respecten tots aquells locals que respecten el seu entorn i les ordenances municipals, que no impedeixen que les persones puguin dormir, que es mantenen en els límits de les seves terrasses, que no es concentren a un sol carrer de manera abusiva..., però que no tots són així.

Pel que fa a la possible reunió entre restauradors i veïns, l'Associació de Veïns Barri Cívic de Santa Catalina ha assenyalat que no es neguen a reunir-s'hi, però "tenim molt clar que el nostre referent principal són les institucions públiques que tenen la normativa i el poder per fer-la complir".

Per acabar, han animat els restauradors a "complir la normativa" i a sumar-se a la campanya 'Silenci – Respecte – Civisme', complint i impulsant el compliment per part dels clients.

stats