Nàutica
Societat 06/09/2022

Les Balears concentren un terç del mercat de lloguer d’embarcacions espanyol

L'arrendament de barques creix un 26% a les Illes mentre baixa un 5,6% a l’Estat

ARA Balears
1 min
Les Illes Balears representen el 32% del mercat estatal de lloguer d'embarcacions.

PalmaLes Balears continuen al capdavant del sector nàutic d’esbarjo i ja assoleixen un 32% del mercat del lloguer d’embarcacions; per tant, destaquen com la comunitat amb major pes dins el conjunt del l’estat espanyol: una de cada tres embarcacions, segons dades aportades per l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB).

Les Illes han arribat a les 565 embarcacions al mes d’agost, xifra que suposa un increment del 26,9% d’aquest segment respecte del mateix mes de l’any passat. Aquesta xifra reforça el lideratge balear si es té en compte que precisament el conjunt de les matriculacions d’embarcacions per llogar a Espanya va baixar un 3,4%.

Aquestes xifres, segons Carlos Sanlorenzo, secretari general de l’Associació de Nàutica de l’Estat (ANEN), demostren “l’estabilització del mercat nàutic, despres de dos anys d’increment sostingut. La temporada està sent molt positiva, amb un creixement que no vèiem des de feia molt de temps”, ha dit.

Les associacions empresarials es mostren satisfetes, tot i que a Espanya les matriculacions d’embarcacions en general cauen a l’agost un 17,1% respecte del mateix mes de l’any 2021. No és el cas de les Balears, on les noves embarcacions nomes baixen un 5% en comparació amb l’any anterior. 

Les dades que valoren les diferents associacions són aportades per la Direcció General de la Marina Mercant.

stats