Societat 27/06/2018

Les Balears i les Canàries demanen una reunió "urgentíssima" amb el Govern per parlar sobre el descompte

El conseller balear del Territori, Marc Pons, ha recordat que l'any passat el govern del PP va aprovar i aplicar el descompte del 75% per als trajectes entre les illes de manera immediata

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes Balears i les Canàries han sol·licitat aquest dimecres una reunió "urgentíssima" amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per "exigir la màxima celeritat" en l'aplicació de la bonificació del 75% dels bitllets d'avió i de vaixell entre els arxipèlags espanyols i la Península per als residents balears i canaris.

El conseller balear del Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha informat que aquest matí la presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha mantingut contacte telefònic amb el ministre per programar aquesta reunió, a la qual també assistirà el president canari, Fernando Clavijo.

Als passadissos del Parlament balear, Pons ha demanat al govern de Pedro Sánchez "màxima celeritat" en l'aplicació d'aquest descompte, que es preveia que es fes efectiu de manera immediata amb l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat del 2018.

El conseller ha atribuït a l'exministre d'Hisenda del PP, Cristóbal Montoro, el retard en l'aplicació d'aquest descompte, atès que va emprar la figura d'un tramitació governamental per mitjà d'un reial decret, per a la qual cosa es necessita un període de temps fix que retarda automàticament la posada en marxa d'aquesta bonificació.

A més, el conseller ha recordat que l'any passat el govern del PP va aprovar i aplicar el descompte del 75% per als trajectes entre les illes de manera immediata, però el ministre Montoro va decidir emprar una altra fórmula en el cas dels viatges de connexió amb la Península.

Aquest canvi va ser introduït pel ministre Montoro de "manera deliberada", ha insistit el conseller balear.

"Demanam la màxima celeritat" en la posada en marxa d'aquesta descompte, ha reiterat Pons, que ha manifestat que el Govern balear treballarà perquè els tràmits per a l'aplicació siguin "al més àgils" possible.

La reunió d'Armengol i Clavijo amb el ministre de Foment se celebrarà, previsiblement, la setmana vinent.

stats