Societat 22/01/2022

Augmenten un 25,5% els balears que l'any passat varen demanar que se'ls prohibís jugar en línia

A les Illes és on més ha crescut aquest percentatge

ARA Balears
1 min
Una persona en una pàgina d'apostes.

PalmaEls casos de persones que demanen que se'ls prohibeixi jugar en línia ha augmentat, de manera considerable, a totes les comunitats autònomes. En dades generals, un total de 63.646 persones ho varen demanar el 2021, enfront de les 56.006 que varen fer la petició el 2020. Això suposa un increment del 13,64% en el conjunt de l'Estat, segons ha informat la Direcció General d'Ordenació del Joc (DGOJ) i ha recollit Europa Press.

Tot i que la pujada ha estat generalitzada, les Balears lideren el rànquing, ja que en un any la xifra de persones que ha demanat que no els permetin accedir a jocs online ha crescut un 25,53%. En xifres totals, a les Illes s'ha passat de tenir 1.179 persones a tenir-ne 1.480.

Per darrere de les Balears hi ha la Regió de Múrcia, amb un augment del 22,44%; el País Valencià, amb un 22,21%; Navarra, amb un 20,33% i Castella-la Manxa, amb un 19,99%.

La inscripció en un registre de prohibits és un dret dels ciutadans que, a petició de la persona interessada, impedeix l'accés a aquells jocs en línia o presencials sobre els quals l'administració pública competent hagi determinat que s'ha d'identificar el jugador abans de començar a jugar.

Per poder tenir aquesta autoprohibició hi ha dues maneres de fer-ho: a través del Registre General d'Interdiccions d'Accés al Joc (RGIAJ), per prohibir els jocs en línia i la loteria, o en els registres de les comunitats autònomes, que bloquegen l'accés presencial als jocs d'atzar i apostes.

Precisament, el Ministeri de Consum treballa amb els governs autonòmics per firmar convenis d'interconnexió per millorar la coordinació dels registres. D'aquesta manera, s'evitarien situacions com, per exemple, que una persona que estigui en el registre d'una comunitat pugui jugar en una altra.

stats