Tribunals
Societat 29/09/2022

L'Audiència de Palma va condemnar el pare de Meloni a nou anys de presó per narcotràfic

Les autoritats van detenir el progenitor de la futura primera ministra d'Itàlia el 1995 al port de Maó amb prop de 1.500 quilos d'haixix

ARA Balears
2 min
La líder de Germans d'Itàlia, Giorgia Meloni, durant la nit electoral.

PalmaL'Audiència de Palma va condemnar el pare de Giorgia Meloni a nou anys de presó per un delicte de narcotràfic el 1996, segons ha avançat en exclusiva Diario de Mallorca. Les autoritats van detenir el progenitor de la futura primera ministra d'Itàlia el juny del 1995 al port de Maó amb prop de 1.500 quilos d'haixix, acompanyat de dos dels seus fills i el seu gendre.

No obstant això, l'home, que ja va morir, no tenia cap relació amb la seva filla, a qui va abandonar quan només tenia dos anys. La mateixa Giorgia Meloni, de 45 anys, ha explicat que l'últim contacte que va tenir amb ell va ser un telegrama que ell li va enviar per felicitar-la en el seu 13è aniversari.

Durant la seva declaració, Meloni va reconèixer ser el responsable del trasllat de la droga, per la qual cosa el 1996 li van imposar una pena de nou anys de presó per un delicte contra la salut pública i un altre de contraban. A més, els seus acompanyats –els fills i el gendre– van rebre una condemna de quatre anys de presó.

El judici es va fer a principi de setembre del 1996 a la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma. El pare de la guanyadora de les eleccions italianes va exculpar els seus familiars del delicte i va manifestar que els va dur enganats a la travessia amb l'excusa de fer un viatge de plaer.

Meloni va assumir tota la responsabilitat

A més, va explicar que quan els familiars van veure la droga es van enfadar amb ell i van voler abandonar el vaixell, per la qual cosa van atracar a Maó. Així, Francesco Meloni va assumir tota la responsabilitat del transport de la droga des del Marroc a Menorca.

Segons la seva versió, en aquella època estava arruïnat, havia perdut els seus negocis d'hostaleria i immobiliària a les Illes Canàries i tenia nombrosos deutes. Meloni va argumentar que la situació problemàtica a l'Arxipèlag canari el va fer acceptar l'encàrrec d'un marroquí, que li va oferir la possibilitat de guanyar uns 50 milions de pessetes per transportar droga des d'allà fins a Itàlia.

stats