Societat 27/02/2021

Atac vandàlic a l'escultura dedicada a Jafudà Cresques a Palma

La figura ha aparegut amb una mascareta pintada

1 min
L'escultura de Jafuda Cresques amb la mascareta pintada.

PalmaL'escultura dedicada al cartògraf jueu Jafudà Cresques, ubicada a la plaça del Temple de Palma, ha patit un atac vandàlic. La figura ha aparegut aquest matí amb una mascareta pintada. Aquesta nova escomesa se suma a la llista d'escultures que durant les darreres setmanes han sofert assalts d'aquest tipus a Palma.

La setmana passada hi va haver una onada de vandalisme contra busts i escultures de la Ciutat. Hi havia dos tipus de pintades: les màscares negres a les figures i les pintades blaves als rostres de destacades figures de l'antifeixisme.

Es tracta de les escultures La dona de Palma i La veritat, i els busts d'Aurora Picornell i d'Emili Darder. A les dues primeres, uns desconeguts els varen pintar una mascareta negra al rostre. En canvi, els busts de Picornell i Darder, els varen pintar de blau. Segons indicaren fonts de l'Ajuntament de Palma, els desperfectes de les escultures requereixen la intervenció d'un professional de la restauració.

En una nota, ARCA ha condemnat "l'incivisme que s'escampa per Palma" i demana que s'investigui l'autoria d'aquest nou fet vandàlic. També insisteix en la restitució urgent d'aquesta figura, obra de Maria Isabel Ballester, al seu estat original.

stats