Societat 21/09/2021

L'Associació de veïns de la Llotja-Born es refunda per "fer front" a la turistificació del barri

Els membres volen defensar el dret a la ciutat per als residents i reforçar l'associacionisme

ARA Balears
1 min
Alguns dels veïns reunits a la Llotja de Palma.

PalmaL'Associació de veïns de la Llotja-Born s'ha refundat per encarar "col·lectivament" els reptes que afecten la barriada, com ara la contaminació acústica generada per l'oci nocturn, la turistificació i la gentrificació. La nova junta directiva de l'entitat, que ha sumat 40 membres, va presentar els canvis dilluns horabaixa a l'edifici de la Llotja de Palma.

"La zona de la Llotja, el Born i Sant Feliu conforma un barri que ha perdut la vida veïnal i que s'ha destinat al comerç turístic", han lamentat en un comunicat. "D'una banda, hi ha hagut un abandonament de veïns, de població originària, expulsats per les dificultats per viure-hi; d'altra banda, el recanvi veïnal s'ha produït per l'arribada de molts nouvinguts, tot i que aquests no solen participar en la vida veïnal, per la qual cosa el barri perd cohesió social", han explicat des de l'associació.

Per tots aquests motius s'ha volgut refundar l'associació, com una "iniciativa ciutadana per recuperar el barri", perquè sigui per "viure-hi i fer vida social quotidiana normal". Les línies d'acció es basaran a defensar el dret a la ciutat per als residents, reforçar l'associacionisme i la vida de barri, a més d'elaborar amb altres entitats veïnals un pla de futur per al centre.

Continuarà presidint l'associació Jaime E. Herrero. La resta de la junta directiva estarà formada per Kepa Dañobeitia (vicepresident), Gertrud Schulte-Lindhorst (tresorera), Alfredo Claret (secretari) i, com a vocals, Joseba Dañobeitia, Francina Flexas, Jaume Garau, Pep Lluís Gil, Feli Marcos, Yunuik Ozonas i Climent Picornell.

stats