Societat 08/05/2020

Artistes mallorquins promouen el vi de l'illa i donen suport a Unió de Pagesos

El sindicat ha elaborat un vídeo on diferents figures de la cultura reciten versos d'una glosa escrita per Mateu Xurí

Ara Balears
1 min
Maria del Mar Bonet ha estat una de les artistes que han protagonitzat el vídeo.

PalmaUnió de Pagesos ha elaborat un nou vídeo per promocionar el producte local de Mallorca. En aquest cas, els protagonistes d'aquesta iniciativa han estat diversos artistes de l'illa, que, d'una manera molt original, donen suport al sindicat i promouen el vi de Mallorca.

Al vídeo es pot veure com figures de la cultura balear com Antoni Gomila, Biel Majoral, Maribel Servera, Glòria Julià, Biel Mesquida, Maria del Mar Bonet i Victorí Planells reciten versos d'una glosa escrita per Mateu Xurí. A més, la música de fons que sona a la peça és obra de Miquel Brunet.

Aquesta setmana, Unió de Pagesos va publicar un estudi per promoure el consum de producte local i mostrar quin percentatge d'aquest es ven a les grans superfícies de les Balears. Així, els vins balears detectats a set dels supermercats estudiats tenen un percentatge de presència de només un 9%. L'estudi, això sí, concreta que estan correctament identificats, no només com a producte local, sinó també amb informació de la denominació d'origen de procedència.

Segons l'estudi fet pel sindicat, Aldi, Lidl, Mercadona i Dia són els supermercats on s'ha detectat menys producte local. En canvi, Hipercentro, Grup IFA, Eroski, Alcampo i Carrefour mostren més varietat de productes locals a les seves prestatgeries.

stats