Artà
Societat 18/06/2024

Artà suspèn les autoritzacions per construir piscines com a mesura contra la sequera

L'Ajuntament ha enviat cartes als grans consumidors i a lloguers vacacionals per informar-los de la situació

ARA Balears
2 min
Tenir la mar a prop no lleva que cada nova casa a les zones litorals s'edifiqui amb piscina inclosa.

PalmaL’Ajuntament d’Artà ha aprovat aquest dilluns, en una sessió extraordinària i urgent del Ple municipal, la suspensió de l’atorgament de tota classe d’autoritzacions i llicències urbanístiques per construir, ampliar i reformar piscines, instal·lacions o qualsevol dipòsit d’aigua amb finalitats recreatives o decoratives a tot el municipi.

Segons han explicat des de l'Ajuntament, la decisió ha estat motivada per la "delicada situació" d’aquest recurs amb l’objecte de poder estudiar i formular la presentació de noves mesures d’estalvi d’aigua a través de la modificació puntual 6 de les Normes subsidiàries del municipi. Aquesta mesura tindrà un termini màxim d'un any o fins a l'aprovació inicial de la normativa. Aquestes propostes han obtingut els vots a favor dels regidors i regidores del PSIB-PSOE, El PI-Proposta per les Illes i els Independents d’Artà. El Partit Popular se n'ha abstingut. 

"El Pla de gestió sostenible de l’aigua d’Artà, aprovat fa nou mesos, evidencia la necessitat de dur a terme actuacions per millorar la distribució i el consum d’aigua i gestionar la demanda d’una manera més eficient", han apuntat fonts municipals. En aquest marc s’han pres mesures "per intentar reconduir aquesta situació a curt termini, sobretot a la Colònia de Sant Pere, on la necessitat ha esdevingut urgent". Així, l’Ajuntament s’ha reunit amb la ciutadania, ha dictat un decret de Batlia amb mesures per la situació de sequera i s’han enviat cartes als grans consumidors i als habitatges d’estades turístiques per alertar-los d’aquesta situació.

Per altra banda, la brigada municipal treballa des de fa unes setmanes, de manera més intensa, en la detecció i reparació de fuites a la xarxa. Finalment, aquesta setmana començaran les feines de perforació del nou pou Ametlerar 4, que ha estat autoritzat per la Direcció General de Recursos Hídrics i que permetrà disposar d'un subministrament extra d’aquest recurs.

stats