Migracions
Societat 06/10/2022

Arriben nou pasteres amb 153 persones a Mallorca en un dia

Tots els ocupants es troben en bon estat de salut

ARA Balears
1 min
Una pastera a Portocolom en una imatge d'arxiu.

PalmaUn total de 153 persones, la majoria d'origen magrebí, han arribat aquest dimecres a Mallorca en pastera. Segons ha informat la Delegació del govern espanyol a les Balears, tots els ocupants es troben en bon estat de salut. La primera embarcació, amb 13 migrants a bord, s'ha localitzat a la 1.28 h a la platja del Caló de Sant Antoni de l'Arenal, a Llucmajor. La segona pastera s'ha trobat, també a la una de la matinada, a Cala Egos, a Santanyí, amb vuit persones.

La tercera i quarta intercepció s'ha fet al sud de l'arxipèlag de Cabrera, entre les 2.45 h i les 3.40 h, amb un total de 31 persones localitzades. Passades les 8 h del dematí ha arribat una cinquena embarcació, també prop de Cabrera, amb 18 migrants. A les 11 h i 11.50 h s'han trobat dues noves pasteres a Cabrera (un total de set en les darreres hores), amb 31 persones a bord.

La vuitena ha arribat devers les 17.30 hores amb un total de 25 persones, que han estat interceptades pel Servei Marítim Provincial i Salvament Marítim a una milla i mitja al sud de l'illa de Cabrera. La darrera pastera del dia, amb un total de 22 persones a bord, s'ha localitzat a la mateixa zona a les 23.38 h.

Cal recordar que la darrera arribada massiva de pasteres a aigües de les Balears es remunta al passat 11 de setembre, quan en tres dies es varen interceptar un total de 22 embarcacions amb 371 persones.

stats