Societat 02/08/2020

Arriben sis pasteres més a les Balears

La Guàrdia Civil ha detingut 63 migrants a Mallorca i Eivissa

Ara Balears
2 min
Una pastera a la costa de les Balears

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat sis pasteres a les Illes Balears durant la jornada d'aquest diumenge i ha detingut un total de 63 migrants. Les primeres quatre embarcacions han arribat aquest dissabte de matinada i hi viatjaven 37 migrants, mentre que les dues restants ho han fet durant la jornada d'aquest diumenge.

Segons ha informat el cos armat, els agents han localitzat la primera embarcació -en la qual viatjaven 12 homes i 2 dones, una de les quals és menor d'edat, que han estat detinguts- sobre les 3.00 h a Cala Màrmols (ses Salines). Poc després, al voltant de les 4.30 h, ha arribat una altra embarcació, en aquest cas al moll vell del port d'Eivissa. La barca portava 7 migrants, que han estat detinguts. El Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) i agents de la Guàrdia Civil han localitzat una altra pastera a les 5.30 h, quan navegava per aigües del nord de Cabrera. Els agents han interceptat la barca i l'han portada a la Colònia de Sant Jordi, a més de detenir-ne els 14 ocupants. Finalment, un particular ha avisat l'112 de la presència d'una embarcació a Cala Pi (Llucmajor). La Guàrdia Civil ha localitzat la barca a terra i ha activat un dispositiu de recerca per localitzar-ne els ocupants. Hores després ha detingut dues persones.

La cinquena pastera s'ha trobat a la zona del far de n'Ensiola, a Cabrera i també a terra. La Guàrdia Civil ha detingut 14 migrants més, que seran traslladats al dic de l'Oest del Port de Palma, on quedaran a càrrec de la Policia Nacional. Pel que fa a la sisena pastera, que aquest diumenge ha arribat a les costes de l'Arxipèlag, les forces i cossos de seguretat de l'Estat l'han localitzada a la zona de s'Estufador, a Formentera, i n'ha arrestat els 12 migrants que hi viatjaven.

Amb aquestes sis pasteres, ja són 26 les que han arribat a les Balears al llarg del 2020. Cal recordar que dissabte en varen arribar dues i que es varen detenir 27 migrants.

stats