Societat 01/08/2020

Localitzen dues pasteres i detenen 27 migrants a Mallorca i Formentera

La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca per terra, mar i aire per si han arribat més persones

Ara Balears
1 min
La Creu Roja s'ha mobilitzat per atendre els migrants detinguts

PalmaLa Guàrdia Civil ha localitzat aquest dissabte de matinada dues pasteres, una a Formentera i una altra a Mallorca, i ha detingut 27 migrants, segons ha informat la Delegació del govern espanyol. La primera embarcació es va trobar a les 2.15 hores a la platja del Cupina, a Formentera, on la Guàrdia Civil ha detingut 14 migrants.

Hores després s'ha trobat la segona barca a la platja del Caragol, a ses Salines (Mallorca), on s'han arrestat 13 migrants més, que han estat traslladats al lloc de la Guàrdia Civil de Santanyí, mentre que la barca s'ha duit a la Colònia de Sant Jordi.

La Guàrdia Civil ha activat un dispositiu de recerca per terra, mar i aire tant a ses Salines com a Formentera per si hi hagués més migrants. La Creu Roja també s'ha mobilitzat per atendre els detinguts, que seran posats a càrrec de la Policia Nacional per tal de tramitar-ne els expedients de devolució. També se'ls faran proves PCR per detectar possibles casos de coronavirus.

Amb aquestes dues pasteres, ja són 20 les embarcacions localitzades a les Balears i 250 els migrants que han estat detinguts al llarg del 2020.

stats