Societat 03/03/2022

Arrels Marines alerta que la badia de Pollença està "en el límit de la seva càrrega ecològica"

A més de la pressió d'embarcacions, es calcula que conté entre 1.662 i 2.375 residus voluminosos

1 min
Vista general de la badia de Pollença.

PalmaLa plataforma Arrels Marines ha assegurat aquest dijous que la badia de Pollença està "en el límit de la seva càrrega ecològica", perquè, a més de tenir una alta pressió marítima, està "plena" de residus voluminosos. Es tracta d'estructures utilitzades per als fondejos permanents i es calcula que n'hi podria haver entre 1.662 i 2.375.

Així ho han explicat durant la presentació d'un estudi ecològic que han fet en aquesta zona, amb la finalitat d'analitzar-hi l'impacte d'embarcacions i estructures de fondejos permanents. En aquest informe, alerten que la major part de la badia ha sofert una modificació dels sediments i presenta un substrat majoritàriament fangós amb poca capacitat resilient per a la regeneració de l'hàbitat.

D'altra banda, l'estudi posa de manifest que, tenint en compte les característiques de l'explotació actual de la part interior de la badia de Pollença per part de la nàutica d'esbarjo, es produeixen uns fondejos "incontrolats i massius" a la zona de la platja d'Albercutx. És per això que Arrels Marines demana la recuperació ambiental d'aquesta zona i exigeix que es millorin les regulacions i s'adeqïn a la capacitat de càrrega física actual de l'ecosistema.

stats