Societat 24/07/2019

Arranca el canvi de freqüències de la TDT a Mallorca i Eivissa

Les comunitats de veïns tenen sis mesos per adaptar les antenes col·lectives i poder rebre el senyal televisiu correctament

Ara Balears
1 min
Una imatge d'arxiu

PalmaAquest dimecres arranca el canvi de freqüències de la TDT a Mallorca i a Eivissa, que convertirà les Illes Balears en la primera comunitat autònoma que inicia el procés de canvi en la recepció del senyal televisiu. Les comunitats de veïns equipades amb sistemes monocanals o centraletes programables tenen sis mesos per adaptar les instal·lacions i poder sintonitzar tots els canals. Durant aquest mig any, les televisions emetran de manera simultània a través de les noves freqüències i de les antigues, tot i que si no les adapten es podrien deixar de veure alguns canals.

Per minimitzar l'impacte econòmic sobre el ciutadà, el Ministeri ha aprovat una concessió directa de subvencions per valor de 145 milions d'euros –a Mallorca, les quantitats oscil·len entre els 104,3 euros i els 260,75 euros. L'Associació d'Instal·ladors Empresaris de Balears (Asinem) han recordat mitjançant una nota de premsa que les comunitats de veïns hauran de contactar amb un instal·lador registrat, un requisit imprescindible per rebre l'ajut.

Així mateix, Asinem han explicat en el comunicat que el canvi de freqüències de la TDT és una conseqüència del Segon Dividend Digital, a través del qual s'ha d'alliberar la banda de 700 MHz de l'espectre radioelèctric, segons la normativa europea. Aquesta iniciativa permetrà desplegar xarxes de telecomunicacions 5G abans del 30 de juny de 2020.

stats