Societat 22/07/2019

El canvi de freqüències de la TDT obligarà a adaptar les antenes a Mallorca i les Pitiüses

A Menorca no hauran de modificar els seus equips

Ara Balears
1 min
Les antenes de TDT de gairebé 850.000 edificis de la major part del territori espanyol s’hauran d’adaptar al llarg del pròxim any per poder seguir rebent  tots els canals de televisió arran de la liberalització del segon dividend digital.

PalmaEl canvi de freqüència de la TDT, que començarà aquest dimecres, obligarà a adaptar les antenes de Mallorca i les Pitiüses per alliberar uns 700 megahertzs que es destinaran als serveis de telefonia del 5G.

Durant sis mesos, unes 25.000 comunitats de veïns que tenen instal·lades antenes col·lectives amb monocanal o centraletes programables hauran d'adaptar els seus equips incorporant-hi amplificadors o reprogramant la centraleta, en funció de la instal·lació.

El subdirector general de Planificació i Gestió de l'Espectre Radioelèctric del Ministeri d'Economia i Empresa, Antonio Fernández Paniagua, ha explicat aquest dilluns a Palma el procés en una roda de premsa. Paniagua ha subratllat que quan es completi el canvi, que no requereix modificacions d'equips a Menorca, Balears serà la primera regió espanyola adaptada als requeriments d'alliberament de freqüències per al 5G, un projecte d'àmbit europeu que ha d'estar completat el 30 de juny de 2020.

A més, ha recordat que l'any 2015 es va dur a terme a tot Espanya un procés similar per deixar espai ocupat llavors per canals de TDT per donar pas a la telefonia 4G, mentre que ara es tracta de dotar amb freqüències una nova tecnologia "que introdueix noves funcionalitats".

stats