Societat 05/08/2019

Arran reivindica en un vídeo destrosses i pintades a cotxes de lloguer a Palma

L'organització juvenil assegura que l'acció és una protesta per denunciar la massificació turística a l'illa

Ara Balears
2 min

PalmaArran ha reivindicat aquest dilluns destrosses a dos cotxes de lloguer a Palma. En concret, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista, tal com reconeix i detalla en un comunicat de premsa, ha difós un vídeo en què militants vestits amb una granota blanca amb caputxa punxen les rodes, pinten, trenquen els vidres i aferren cartells a dos vehicles de lloguer aparcats a Ciutat. Aquesta no és la primera acció en contra del turisme massiu que es fa a Mallorca aquest estiu. El mes passat els búnquers de la platja del Trenc ja varen aparèixer plens de pintades en contra del turisme.

"Amb aquesta acció assenyalam una problemàtica concreta, els més de 100.000 cotxes de lloguer turístic anuals i alhora assenyalam tot el model turístic que impera als Països Catalans i la turistificació de l'illa de Mallorca", diu el comunicat de premsa que ha enviat Arran i que reivindica l'atac als dos vehicles.

L'organització juvenil critica l'Ajuntament de Palma perquè, segons assegura, tot i que diu que treballa per trobar un equilibri entre residents i turistes, "això no es produeix" i "la ciutat està al servei del turisme". "Més de 100.000 cotxes de lloguer turístic a l'any és saturació, insostenibilitat, contaminació i un exemple clar de què vol dir convertir la ciutat en un aparador turístic".

L'atac d'Arran als dos vehicles no és una acció aïllada, sinó que forma part de la campanya 'Turisme massiu o veïnes. Capital vs. Vida!', en el marc de la qual, assegura l'organització, també s'ha desplegat una pancarta a la Pedrera de Barcelona i activistes s'han encadenat al Consorci de Turisme de la capital catalana. Així doncs, és raonable esperar que durant l'estiu l'organització juvenil cometi més atacs d'aquest tipus.

stats