Societat 09/07/2020

Armengol, sobre les mascaretes: "Volem actuar quan toca, i quan toca és ara"

La multa per incomplir l'obligació de dur-ne en tots els espais públics serà de 100 euros

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, portant una mascareta de camí al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dijous que s'ha pres la decisió d'obligar a dur mascaretes als espais públics oberts de les Balears com a mesura preventiva perquè l'Executiu vol "actuar quan toca, i quan toca és ara", segons ha difós l'agència Efe. "No arriscarem ara tot el que hem patit en termes de sacrificis personals i econòmics. No costa molt fer aquestes mesures preventives i ens ajuden a protegir-nos a tots", ha declarat, a més de matisar que, encara que "les coses van bé" a les Illes, si es continua "sent rigorós, aniran millor".

Armengol ha indicat que la prioritat del Govern és la protecció de la salut dels residents i els visitants en un territori en què la situació de la pandèmia del covid-19 està "molt controlada" per ara. "No s'ha d'oblidar que el virus continua vivint entre nosaltres", ha dit.

La mesura de l'Executiu implicarà l'obligatorietat de dur mascareta a tots els espais públics oberts, amb algunes excepcions, com platges i piscines. Armengol ha avançat que la multa per a aquells que no compleixin serà de 100 euros. La presidenta també ha indicat que el Govern treballa en una normativa per actuar amb rapidesa davant d'aglomeracions com les que s'han produït a festes privades a Eivissa".

Aquesta decisió arriba després que el Servei Balear d'Epidemiologia informàs aquest dimecres que existeixen nou brots actius de covid-19, amb 56 contagiats a les Balears. Un dels focus és a Eivissa, i la resta a Mallorca, on se n'han detectat tres de nous la darrera setmana. En total, hi ha 134 persones positives de covid-19, 54 de les quals corresponen a contagiats d'aquests brots actius.

Les Balears segueixen, d'aquesta manera, l'exemple de Catalunya, que aquest dijous ha publicat la resolució de la Generalitat que estableix l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes en espais públics, hi hagi distància de seguretat o no.

stats