Societat 25/06/2018

Anul·len l'examen d'informàtica d'auxiliar administratiu per no complir el principi d'igualtat

Durant el segon exercici d'aquestes oposicions es varen haver d'anul·lar dues preguntes perquè no tenien resposta i si es penjava l'ordinador, un grup tenia 10 minuts més i l'altre, no

M. Catany
2 min
ordinador

PalmaAquest dilluns el Tribunal Qualificador del Cos Auxiliar relatiu a la prova d'informàtica ha anul·lat la segona fase d'aquestes oposicions perquè hi ha "dubtes raonables en relació amb el principi d'igualtat", tot i que "han quedat demostrades les capacitats dels aspirants".

Anul·len l'examen d'auxiliar d'informàtica per no complir el principi d'igualtat

El 26 de maig es va dur a terme el segon exercici relatiu a la fase d'oposició a les proves selectives per ingressar al cos auxiliar de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Hi havia tres grups diferents realitzant les proves i les irregularitats durant l'examen varen començar en el primer i el tercer grups.

A més d'haver d'anul·lar dues preguntes dels exàmens, una durant la mateixa prova i l'altra setmanes després, les pàgines web en què es realitzaven els exercicis tenien una versió en castellà i una en català, i precisament aquesta segona es penjava sovint. Davant aquesta situació, la resposta variava segons l'aula en què es trobàs l'afectat. A una li donaven 10 minuts més d'examen per compensar la caiguda de la xarxa i a l'altre, no.

Una de les afectades ha assegurat a l'ARA Balears que quan la gent va sortir de l'examen "estava indignada", perquè "no era normal el que passava". "Hi ha gent que ja tenia la plaça adjudicada i que haurà de tornar a presentar-se, però és cert que les condicions no varen ser les mateixes per a tothom", assegura.

Per la seva part, el director de l’EBAP, Jaime Tovar ha expressat “suport absolut i respecte” per la decisió presa pel Tribunal qualificador, que ha treballat “de manera lliure i raonada en Dret” en la conformació i expressió del seu criteri. “El tribunal ha actuat durant tot el procés amb una autonomia funcional total”, ha afirmat Tovar. No obstant això, creu que no “és plat de gust repetir una prova per l’esforç que suposa a tots els aspirants”. Per aquest motiu el director de l’EBAP ha demanat “disculpes a totes les persones que es puguin considerar agreujades per una decisió que, en tot cas, permet una nova oportunitat per a tots els aspirants, en igualtat de condicions; una igualtat entre les persones aspirants que la resolució del Tribunal no ha considerat prou garantida en l’exercici anul·lat”.

A més, el Tribunal ha enviat un informe en què detalla les irregularitats que presentava la prova. Encara no s'ha concretat la data de la propera convocatòria.

stats