Societat 19/12/2018

La Fiscalia Anticorrupció justifica la requisa dels mòbils dels periodistes perquè eren l'eina d'un delicte

El ministeri públic assegura que ja sabia quines eren les fonts que revelaven informació secreta del cas Cursach abans de la confiscació

Ara Balears
2 min
Periodistes del Diario de Mallorca

PalmaLa Fiscalia Anticorrupció manté que els telèfons mòbils dels dos periodistes d'Europa Press i 'Diario de Mallorca' requisats en la investigació per les filtracions del cas Cursach són eines d'un delicte. La requisa, assegura el ministeri públic en una nota de premsa, es va fer cercant "l'assegurament dels efectes materials procedents del delicte", que seria la filtració d'informació del sumari. La nota de premsa, doncs, embolica encara més la polèmica sorgida arran de la interlocutòria judicial que autoritzava la requisa dels dos aparells i d'ordinadors i documentació de les dues redaccions –encara que de 'Diario de Mallorca' no es varen arribar a endur res.

Aquella operació, feta sota les ordres del jutge Miquel Florit, "no va tenir com a objectiu localitzar o descobrir les fonts d'informació suposadament en poder dels periodistes", segons Anticorrupció, "perquè ja eren conegudes per altres vies d'investigació, com demostren les detencions practicades". La nota assegura que la detenció ahir de dos policies nacionals, un dels quals excap del Grup de Blanqueig que va investigar el cas Cursach, es va fer abans que s'analitzàs la informació dels dos telèfons i dels ordinadors requisats a Europa Press.

La nota de premsa, que explica que la requisa es va fer en el marc de la investigació d'un delicte continuat de revelació de secrets per part de funcionaris públics, afegeix que quan s'accedeixi al contingut dels telèfons abans s'avisarà els propietaris dels aparells.

El cas Cursach és una de les causes de corrupció més complexes que s'estan investigant en aquests darrers anys a les Illes Balears per la seva implicació política i policial. Al principal empresari d'oci nocturn mallorquí, Bartolomé Cursach, li han atribuït més de 16 delictes, entre els quals hi ha delictes d'extorsió, d'amenaces, de formar part d'una organització criminal, de blanqueig, de tràfic d'influències i d'homicidi.

stats