Societat 05/09/2021

Un anticastrista, en vaga de fam a Palma per la "complicitat" d'Espanya amb Cuba

Néstor Rodríguez fa sis dies que protesta davant de la Delegació del govern espanyol a les Balears

ARA Balears
1 min
Néstor Rodríguez davant de la Delegació del govern espanyol a les Balears, a Palma.

PalmaL'anticastrista Néstor Rodríguez fa sis dies que fa vaga de fam davant de la Delegació del govern espanyol a les Balears, al carrer Constitució de Palma, per protestar contra la "complicitat" de l'actual administració espanyola amb la cubana, segons ha explicat a Europa Press.

El dissident cubà, que va fugir del seu país i viu a Mallorca, denuncia que el govern d'Espanya és còmplice dels "crims" i les "violacions de drets humans" comesos a Cuba. La vaga també la fa per protestar contra l"'incompliment" dels compromisos de la Unió Europea "per impulsar la democràcia, el respecte als drets humans i l'alliberació de presos polítics" a Cuba.

"Durant dècades, l'esquerra espanyola ha estat protegint i defensant un règim criminal i delinqüent en matèria de drets humans, condemnat 14 vegades pel Consell de Drets Humans de les Nacions Unides", segons ha explicat Rodríguez.

El dissident ha rebut el suport del PP, Ciutadans i Vox, perquè representants de les tres formacions a les Illes l'han visitat aquest diumenge per saber com està. De fet, l'home ha hagut de rebre atenció sanitària pel mal estat de salut en el qual es troba. L'eurodiputat de Ciutadans i expresident balear, José Ramón Bauzá, ha assegurat a Rodríguez que durà el cas a Europa.

Amnistia Internacional va demanar que Néstor Rodríguez fos alliberat el 2011, segons es pot llegir a la pàgina web de l'entitat. L'organització va explicar llavors en un comunicat que va ser empresonat l'any anterior per haver organitzat una reunió al seu domicili i per haver posat unes pancartes en contra del govern cubà a l'exterior de l'edifici.

stats