Societat 25/07/2020

Alliberada la tortuga número 1.000 després de rescatar-la i recuperar-la

L'exemplar, anomenat Glòria, és del tipus Caretta caretta, pesa 52 kg i ha estat amollat a Calvià amb un altre de la mateixa espècie

Ara Balears
2 min
Moment de l'alliberament de la tortuga número 1.000 de totes les que han estat rescatades

PalmaAquesta setmana s'ha tornat a la mar l’exemplar anomenat Glòria, de 52 kg, que és el número 1.000 de tortugues que s’alliberen després de ser rescatades i recuperades. L'any 1993, se'n varen començar a registrar de manera sistemàtica els avaraments. Aquesta tortuga fou rescatada per Save the Med a principis de juliol en aigües del Parc Nacional de Cabrera. La varen trobar emmallada i va ser traslladada al Centre de Recuperació del Palma Aquàrium, entitat que s’encarrega, a petició del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB), de la recuperació d’aquests animals.

El Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) ha col·locat un dispositiu electrònic a la closca d’aquest exemplar. Això permetrà tenir dades, en temps real, de la posició i profunditat d’immersió de l’animal, com també de la temperatura de la mar. Personal tècnic del COFIB i del Palma Aquàrium han aprofitat aquesta ocasió per formar-se en la instal·lació d’aquests dispositius per poder aplicar-ho a les Caretta caretta que han nascut o naixeran a les Illes Balears.

Aquesta feina forma part del projecte 'Allibera', de Seo Birdlife, finançat per Ecoembes i la Fundació Reina Sofia.

Per la seva banda, Ayram, de 15 kg, va ser rescatada per un equip del Palma Aquàrium després de rebre l’avís d’un pescador. La tortuga va ser traslladada a l’Hospital Veterinari Aragó, on se la va tractar de la pneumònia i obstrucció parcial del tracte digestiu que patia. Posteriorment es va traslladar al Centre de Recuperació, on va completar el tractament.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, va participar aquesta setmana en l’amollada de dues tortugues marines (Caretta caretta) organitzada pel Palma Aquàrium i Save the Med, en la qual ha col·laborat Port Adriano, al municipi de Calvià. Els dos exemplars s’han batiat com a Glòria i Ayram. El conseller ha destacat la feina feta pels equips que han possibilitat la recuperació de les dues Caretta caretta, a més de la tasca d’investigació posterior a través de projectes com l’engegat pel SOCIB i SEO Birdlife.

stats