Societat 16/07/2021

Alaior demana al Govern balear que financi el nou centre de salut amb fons europeus

El projecte podria resoldre la possible problemàtica de dotar aquesta obra de pressupost

Iván Martín
1 min
El centre de salut actual ha quedat obsolet.

AlaiorL'Ajuntament d'Alaior ha demanat al Govern balear que presenti el projecte del nou centre de salut per ser finançat amb aquests fons europeus. El Consistori considera que és un projecte urgent i necessari i, atès l’elevat cost que suposarà per al Govern, és una bona opció que es financi amb fons de la Unió Europea, per poder fer-lo com més aviat millor.

Així mateix, també creu que la pandèmia que vivim també ha demostrat que es necessita una inversió en infraestructures sanitàries a Menorca, i ara és el moment d’aprofitar els fons europeus per tenir al més aviat possible un nou centre de salut. Per a José Luis Benejam, batle d’Alaior, "és un projecte prioritari per a les dues administracions", i afegeix: "Hi ha una manca evident d’una infraestructura al centre de l’illa que estigui adaptada als nous temps i que respongui a les necessitats actuals. El fet que el Govern presenti aquest projecte podria resoldre la possible problemàtica de dotar de pressupost aquesta obra".

Cal recordar que en diferents reunions mantingudes entre l’Ajuntament i la Conselleria de Salut ja es va oficialitzar i confirmar el pla de viabilitat de la parcel·la de Cala en Busquets per ubicar-hi allà l’equipament. Així mateix, la Conselleria ja disposa del pla funcional del projecte. El nou centre de salut serà l’equipament sanitari de referència del centre de l’illa, cosa que donarà resposta també a l’augment d’usuaris que hi ha hagut els darrers anys.

stats