Societat 12/09/2023

L'Ajuntament de Palma vol triplicar el valor de les sancions per pintades vandàliques

El nou equip de govern de Cort vol apujar les multes per fer grafits de 750 euros a 3.000

ARA Balears
1 min
Imatge d'un operari d'Emaya retirat una pintada vandàlica a la plaça de l'Olivar.

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu triplicar les sancions per pintades vandàliques i apujar-les dels 750 euros actuals fins a 3.000 euros. Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient i president d'Emaya, Llorenç Bauzá. Segons l'edil, Cort ja treballa a hores d'ara en una modificació de les ordenances municipals per poder incrementar aquestes multes.

Bauzà ha donat els detalls del nou pla contra les pintades vandàliques del nou equip de govern en una roda de premsa a la plaça de l'Olivar, on preveuen eliminar prop de 300 pintades. En total, el juliol en van retirar 600 i l'agost, 500. Així mateix, "el setembre esperen llevar-ne un gran nombre", ha afegit el regidor.

A la roda de premsa també hi ha participat la regidora d'Infraestructures, Belén Soto, qui a partir d'ara actuarà en coordinació amb Emaya en la retirada de pintades. Com a novetat, Soto ha explicat que "cada vegada que hi hagi una nova pintada, es llevarà tot d'una per dissuadir qui fa aquestes accions".

Per la seva banda, Bauzà ha recordat que l'empresa municipal té un servei d'eliminació de grafits per a particulars a un preu simbòlic de 2 euros per metre quadrat. En aquest sentit, Bauzá ha apuntat que el nou equip de govern canviarà el sistema de comunicació i que, a partir d'ara i al contrari de com es feia, serà l'Ajuntament qui es posi en contacte amb els propietaris i comunitats de veïns per sol·licitar-los el permís per esborrar els grafits de les seves façanes.

stats