Societat 03/05/2022

Cort farà servir per primera vegada seguretat privada per vigilar alguns parcs de Palma

L'Ajuntament hi destinarà una partida addicional de 150.000 euros provinent de la Conselleria de Presidència del Govern balear

1 min
El parc de la Riera de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma utilitzarà per primera vegada seguretat privada per vigilar alguns parcs de Ciutat, segons ha informat aquest dilluns la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, en una roda de premsa sobre la campanya d'estiu de la Policia Local. Segons ha detallat, la seva àrea aprofita així "un fons de la Conselleria de Presidència de 150.000 euros, destinat a gastar en agents covid o seguretat privada".

Per ara, es desconeix la xifra total d'agents de seguretat privada que donaran aquest servei, perquè el termini per tancar els plecs encara no ha acabat i el dispositiu encara "no està dissenyat". "Confiam tenir aquesta injecció de seguretat privada aquesta temporada d'estiu. Volem esgotar totes les eines que tenim a l'abast i tenir el màxim de recursos disponibles", ha assenyalat l'edil.

Adrover ha recordat que l'Ajuntament de Palma ja fa servir seguretat privada des de fa molts anys "a zones d'atenció al públic o en espais municipals", però aquesta injecció econòmica ha permès estendre-la. La intenció és destinar seguretat privada a "zones acotades, com parcs, per exemple, on podrà ajudar avisant la Policia Local si hi ha aglomeracions o incompliments de la normativa".

Sobre els parcs en concret on es podria aplicar aquesta mesura, la regidora ha assenyalat que "són molts" els que han inclòs en l'"autorització demanada a la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears", però que encara tenen la informació detallada. "Tenim fins dia 30 de setembre per gastar aquesta quantitat. Per tant, disposam del temps de l'adjudicació per muntar el dispositiu", ha conclòs.

stats