Societat 10/09/2022

L'Ajuntament de Palma posa en marxa dos tallers per combatre l'addicció a les pantalles

Els cursos, destinats a professionals i famílies, es faran els dies 27 i 28 de setembre en una aula d'adults a Son Malferit

ARA BALEARS
1 min
Una nena de set anys mirant dibuixos amb una tauleta, aquesta setmana a Barcelona.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha posat en marxa dos tallers formatius per combatre l'addicció a les pantalles i els dispositius digitals. Els cursos de la iniciativa La Dieta Digital, emmarcada en el Pla estratègic municipal de prevenció de les addiccions, seran impartits per l'educador social especialista en educació per la salut Iván Castro.

D'una banda, dia 27 de setembre, de 16 h a 20 h, es farà la formació La Dieta Digital, dirigida a les associacions de famílies d'alumnat. De l'altra, els dies 27 i 28 de setembre s'impartirà un curs per a professionals de l'àmbit social i educatiu. Els cursos es faran en una aula d'adults de Son Malferit.

La Dieta Digital és un instrument que ajuda a introduir i gestionar les tecnologies de manera saludable en els menors i les seves famílies, a fi d'evitar conductes addictives a pantalles. A partir d'una analogia de l'alimentació, se n'analitzen els efectes en la persona i se'n regula la ingesta per establir un equilibri adequat.

"És necessari actuar i formar les famílies i els professionals, donar eines per prevenir i solucionar addiccions tecnològiques que van en augment des de les edats escolars primerenques fins a l'adolescència", ha dit el regidor d'Educació i Política Lingüística del consistori, Llorenç Carrió. L'Àrea d'Educació i Política Lingüística s'ha unit a la Regidoria de Turisme, Sanitat i Consum, encapçalada per Elena Navarro, per organitzar les formacions.

stats