Societat 04/04/2019

L'Ajuntament de Ciutadella inicia la campanya de prevenció contra el mosquit tigre

El Consistori ha sol·licitat que aquells indrets que per la seva funció no es puguin buidar d'aigua siguin clorats periòdicament o tractats amb larvicides

Ivan Martín
1 min
El mosquit tigre és el principal maldecap de cara la temporada alta turística.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ha editat un tríptic informatiu explicant les principals actuacions de prevenció davant el mosquit tigre, que l'estiu passat va tenir una rellevant incidència en el terme municipal. Aquest tipus de mosquit es concentra d'abril a octubre, i registra la seva màxima activitat entre final d'agost i principi d'octubre.

Per minimitzar l'afectació de la plaga, l'Ajuntament de Ciutadella recomana netejar, buidar, eixugar o renovar l'aigua de tots els recipients, forats, embornals i bevedors d'animals de companyia amb una freqüència igual o menor a set dies. També es demana fer una neteja a fons abans de la temporada per evitar el progrés de tots els ous que han estat hivernant.

A més, el Consistori ha sol·licitat que aquells indrets que per la seva funció no es puguin buidar d'aigua siguin clorats periòdicament o tractats amb larvicides, excepte les basses en zones naturals, ja que disposen de depredadors de mosquits com calàpets i granotes. Des de l'Ajuntament recorden que, a part de la reacció al·lèrgica habitual de la picada, els mosquits tigre poden resultar transmissors de perilloses malalties contagioses.

stats