Societat 12/07/2021

Agricultura inicia la campanya de vacunació de la llengua blava a la finca de Son Maixella

S'espera que a finals del mes d'octubre tot el bestiar estigui vaccinat

ARA Balears
1 min
Veterinaris vacunant un dels animals.

PalmaLa Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació de la llengua blava. Segons han informat en un comunicat, les primeres dosis de BLUEVAC BTV 4 s'han posat als animals de la finca de Son Maixella, a Valldemossa, i s'espera que a finals del mes d'octubre tot el bestiar estigui vaccinat.

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha visitat la finca on s’ha iniciat aquesta campanya i ha explicat que tota la feina "s’ha fet de manera molt àgil, ja que fa tan sols dotze dies es va declarar oficialment el brot i, aquest dilluns, ja s’ha començat la vaccinació". A més, ha remarcat que la llengua blava "no implica cap risc per als humans, ni pel que fa al consum de carn i llet d’animals infectats".

De la Concha ha afegit que la llengua blava "estava erradicada a Espanya i, per tant, és molt important que el focus no s’estengui, ni tan sols cap a la Península". En el comunicat han especificat que es vacunaran totes les explotacions d’oví i boví inscrites al cens ramader i els vaccins no suposaran cap cost per als ramaders. Els animals que no estiguin inscrits també rebran la vacuna per part de SEMILLA, que activarà un registre provisional i un termini de temps concret per a la inscripció de l’explotació.

Cal recordar que els vaccins de la llengua blava van arribar a Mallorca el passat divendres. Es tracta de 500.000 dosis que permetran vacunar tot el bestiar censat: 208.000 ovins, 22.500 bovins, més els animals de reposició.

stats