Societat 07/04/2022

Afers Socials inverteix 32 milions d'euros a ampliar places dels centres de salut mental i discapacitat

La convocatòria de subvencions s'ha publicat aquest dijous al BOIB i va destinada a les entitats del tercer sector

ARA Balears
2 min
Imatge de la roda de premsa.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) un programa de subvencions per un valor de 32 milions d'euros perquè els centres que atenen persones amb diagnòstics de salut mental i discapacitat puguin ampliar places, segons ha informat Europa Press. Així, els ajuts serviran per a la construcció, reforma i rehabilitació de serveis residencials i d'estades diürnes per als anys 2022-31, que permetrà ampliar la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.

Les subvencions van destinades a les entitats del Tercer Sector Social perquè "sigui la societat civil organitzada" que participi en la cura i atenció d'aquestes persones, segons ha afirmat en roda de premsa la consellera Fina Santiago. Les entitats subvencionades rebran la subvenció en 10 anys i han de destinar els ajuts atorgats a la finalitat per a la qual se sol·liciten per un període mínim de 30 anys.

"El nostre model de serveis socials és a través del sistema públic, de l’Administració, i a través del tercer sector, que representa la societat civil organitzada i que ha de tenir dret a gestionar serveis que es necessiten com a societat", ha destacat Santiago. A més, ha detallat que entre la inversió ja feta, la que s'està executant i la que ja està assignada "són més de 100 milions d'euros, entre els quals es troben els 32 milions que publica avui el BOIB".

La Conselleria planifica els serveis amb la previsió que l’any 2030 es dupliqui la població declarada com a dependent. Per això, Santiago ha destacat que s'ha fet una inversió directa -ja feta o reservada- de més de 71 milions d'euros, s'han construït deu residències i s'ha fet una reforma i una ampliació de places en dues residències, a més de sis nous centres de dia per a persones majors dependents.

stats