Societat 09/03/2018

Els advocats d'ofici reclamen millores salarials

Les comunitats que tenen el traspàs de competències de Justícia cobren el doble

Sabrina Vidal
1 min
Els advocats d'ofici reclamen millores salarials

PalmaFa trenta anys que reben el mateix salari i han sortit a denunciar-ho. El col·lectiu d'advocats d'ofici s'ha concentrat a les portes dels jutjats de Via Alemanya perquè consideren que no cobren abastament. "Són moltes hores de feina, i molta atenció als ciutadans que no tenen doblers per pagar-se un advocat, però la remuneració no va en consonància", reclama Joan Verger Gomila, qui ha fet de portaveu.

Els advocats d'ofici depenen del Ministeri de Justícia perquè a Balears no hi ha transferència de competències. La seva remuneració l'estableix el reglament de justícia gratuïta, amb uns barems de l'any 2012. Segons Verger, es cobren 114 euros bruts per un dia de guàrdia "que pot durar dos". A aquelles comunitats amb les competències de Justícia transferides, com són Catalunya, País Basc, València o Madrid, "cobren més del doble".

"Fa trenta anys que cobram igual, estam cansats de fer un gran servei, com a mínim s'ha de doblar el sou. Volem més col·laboracions i que se'ns tengui més en compte.", ha afegit.

stats