Societat 05/02/2019

L'acusat d'agredir un jove als carnavals d'estiu de Campanet al·lega defensa pròpia

La víctima va haver de ser operat d'un ull i va haver d'estar gairebé tres mesos boca per avall

S. Vidal
2 min
L'acusat d'agredir un jove als carnavals d'estiu de Campanet al·lega defensa pròpia

PalmaLa matinada del 6 de juliol de 2014 es va produir una brega a les festes del carnaval d'estiu de Campanet. Segons l'acusat, fou el resultat d'actuar en defensa pròpia, ja que la víctima li va pegar primer. "Reconec que li vaig pegar per defensar-me, no per atacar i va ser un cop, no dos", ha confessat. "No tenia la intenció de fer-li mal. Sé que el perdó no basta però em sap greu", ha afegit.

La víctima, que després del cop de puny, fou operat de l'ull on li ha quedat una cicatriu que li impedeix una visió completa i normal, ha explicat que no hi va haver cap agressió prèvia. "Em varen increpar, ens seguiren, i quan els seus amics començaren a pegar al meu amic i vaig anar a separar-los, em va donar un cop de puny per darrere", ha explicat.

Segons el relat de la fiscalia, un grup de persones no identificades atacaren l'amic de la víctima quan els recriminà que molestaven la seva al·lota. Quan va anar a auxiliar el seu amic, l'acusat va pegar un cop de puny a la víctima i el va deixar estès en terra. "Em va deformar un ull. La meva al·lota em va aixecar i em va dur a l'altre costat de la carretera", ha explicat durant el judici d'aquest dimarts.

Una versió que tant la seva al·lota, com l'amic agredit han ratificat. "Els deia que no volíem embolics i em varen començar a pegar set persones. L'acusat no hi era però va venir després, em va demanar si estava bé; li vaig contestar que sí i em va donar un cop de puny a l'ull dret". Tot i que va necessitar sis punts de sutura, ningú ha confirmat durant el judici que l'autor del cop fos el mateix acusat.

La fiscalia demana per a ell 22 mesos de presó per un delicte de lesions i nou anys i tres mesos més per un delicte de lesions que deixen inutilitzable un òrgan principal.

stats