Àngels de l'Infern
Societat 26/09/2023

Absolts el cap dels Àngels de l'Infern i 12 acusats més, per als quals es descarta l'organització criminal

Cal recordar que la Fiscalia Anticorrupció presentà l'escrit d'acusació el gener de 2019

ARA Balears
2 min
Frank Hannebuth, líder del grup Hannover, considerat un dels principals dirigents.

PalmaL'Audiència Nacional ha absolt el cap del grup conegut com a Àngels de l'Infern, Frank Hanebuth, i 12 acusats més, i s'ha descartat el delicte d'organització criminal. D'altra banda, la Sala Penal ha condemnat a penes d'entre 2 i 32 anys de presó altres acusats per la seva vinculació al grup moter per activitats il·legals desenvolpades a Mallorca entre el 2009 i el 2013. A més, ha descartat el delicte d'organització criminal per no haver-se acreditat que els acusats formassin una "empresa criminal".

L'absolució del delicte de pertinença a organització criminal s'estén a tots els acusats, inclosos els que havien reconegut aquest delicte a l'inici de la vista oral, en mostrar conformitat amb l'acusació de la Fiscalia Anticorrupció. Dels 45 acusats, 35 es conformaren i 9 mostraren disconformitat amb l'acusació de la Fiscalia. Amb tot, la sentència de la Sala Penal aplica a tots els acusats els atenuants de dilacions indegudes en la seva modalitat simple. També la del reconeixement tardà dels fets als quals es conformaren abans del judici, fet pel qual les penes de presó se substitueixen per multes, tal com va sol·licitar el Ministeri Públic.

La xarxa a Mallorca

Cal recordar que la Fiscalia Anticorrupció presentà l'escrit d'acusació el gener de 2019 dirigint-se gairebé contra mig centenar de persones físiques i tres persones jurídiques per 16 càrrecs que suposaven penes de fins a 298 anys de presó. L'ordre de processament dictada en el seu moment pel jutge instructor Eloy Velasco situava al capdavant de l'organització l'alemany Frank Hanebuth, fins llavors líder del grup a Hannover i considerat com un dels principals dirigents dels Àngels de l'Infern a Europa.

No obstant això, afegia, Hanebuth hauria deisposat de l'ajuda de Khalil Yousafi i el seu germà Abdelghani, els quals li haurien facilitat el desembarcament a Mallorca al costat d'un altre grup.

D'acord amb el relat judicial, "els acusats són un conjunt de persones assentades a l'illa de Mallorca que s'integraven en una organització delictiva d'àmbit internacional i que gira entorn d'un club de moters mundial conegut com Hells Angels Motors Club (HAMC)". HAMC, fundada el 1948 als Estats Units, funcionaria per "capítols", aparents "grups autònoms" que "en realitat se circumscriuen dins d'una sòlida estructura jeràrquica" que exerceix "un control intern de manera coactiva o violenta".

stats