Societat 25/01/2018

Abaqua també interposarà un recurs contra l'Ajuntament de Santa Margalida per la rescissió del conveni per fer la depuradora de Can Picafort

L'Ajuntament de Muro va anunciar fa dos dies que recorreria la decisió

Ara Balears
1 min
El projecte preveu un emissari submarí a la platja de Son Bauló.

PalmaFa dos dies l'Ajuntament de Muro va anunciar que recorreria la rescissió del conveni per fer la nova depuradora de Can Picafort efectuada per l'Ajuntament de Santa Margalida. Aquest dijous ha estat l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Mediambiental (Abaqua) la que ha anunciat que també interposarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió del Consistori margalidà.

La construcció d’aquesta infraestructura per part del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient va ser declarada d'interès general el 2010 i suposa una inversió de 14 milions d'euros a la Comunitat Autònoma en matèria d'aigua.

Les aigües residuals de Can Picafort actualment es condueixen a la depuradora de Muro, que retorna les aigües tractades al torrent de Son Bauló, on s’infiltren.

La tramitació ambiental del projecte de la nova depuradora va finalitzar el mes de juliol passat i el Ministeri n’està duent a terme l’adaptació, tot i que amb certa lentitud, mentre persisteixen els problemes de males olors generades per la instal·lació durant la temporada alta i els efectes directes sobre el Parc Natural de l’Albufera que es donen al terme municipal de Muro.

A més, tenint en compte que els impactes sobre la mar es mesuren a nivell de conca, és més que probable que el deficient tractament de les aigües depurades estigui afectant la qualitat de l'aigua de la badia d’Alcúdia.

stats