Un article de Miquel Berga i un fragment de la novel·la 'Aquí descansa Nevares', protagonistes a la selectivitat

La segona jornada de les proves d'accés a la universitat han continuat sense cap incidència a tots els punts d'examen de les Balears

Un article del periodista d''El Punt Avui' Miquel Berga i un fragment de la novel·la 'Aquí descansa Nevares' de Pere Calders han estat els dos textos que els alumnes de la selectivitat han pogut escollir a l'examen de llengua catalana i literatura. En l'opció A, en la qual el protagonista era Berga, s'ha preguntat sobre el teatre modernista de Santiago Rusiñol i les llengües minoritària i minoritzades. D'altra banda, el model B demanava sobre l'Escola Mallorquina de Joan Alcover i la mitificació del bilingüisme. La segona jornada de les proves d'accés a la universitat han continuat sense cap incidència a tots els punts d'examen de les Balears.

"El text de Miquel Berga era molt més senzill, perquè parlava de coses d'actualitat, però les preguntes de literatura no les hauria sabut contestar; per això, he agafat el model B", explica Blanca Ferriol de l'IES Bendinat. Segons la seva opinió, el text de Calders ha estat "molt complicat", tot i que no deixa de ser un repàs de tot el que han fet durant l'any, diu. D'altra banda, Unai Arteche conta que també ha agafat el model B, i que l'examen de matemàtiques ha estat molt complicat per a tothom: "No n'he sortit content". A més d'això, els estudiants han tingut l'examen de llatí al matí, però al torn d'horabaixa també es feien les proves voluntàries per apujar nota, com és el cas d'història de l'art, biologia, francès II, geografia i geologia.

El darrer dia de la selectivitat es faran els exàmens d'història d'Espanya, fonaments de l'art II i matemàtiques aplicades a les ciències socials II al matí, mentre que a partir de les 15.00 hores hi haurà les proves de física, història de la filosofia, disseny i grec II.

4.203 estudiants de Batxillerat i alumnes que s'hi han presentat per millorar la nota han continuat aquest dimecres la selectivitat a les Balears sense cap incidència. Concretament, a Mallorca s'hi van matricular 3.351 alumnes, 2.405 a Palma, 468 a Inca i 478 a Manacor; a Menorca, 400 estudiants; a Eivissa, 443, i a Formentera, tan sols nou persones. Les proves de la selectivitat continuaran aquest dijous, 13 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària serà el mes de juliol, entre els dies 9, 10 i 11.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF